Akşama ne pişirsem?
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün gelişim çağındaki çocuklara ve hatta bebeklere tavsiye edilen, enfes bir çorba tarifim var: Brokolili sebze çorbası. Bursa'ya özgü olan, İskender kebaptan esinlenerek üretilmiş, pide üzerinde küçük köftelerin, yoğurt, domates sos ve tereyağı ile buluştuğu enfes lezzetli bir yemek tarifi paylaşıyoruz sizlerle. Üzerine sumak dökerseniz, bizim Ege bölgesinde Manisa kebabı olarak adlandırdığımız, ancak gerçekte ismi Manisa kebabı olmayan pideli soslu köftenin lezzetine birebir benzeyecektir. Köfteleri buzluktan çıkarıp pişirirseniz bu yemeğin yapımı 10 dakika almayacaktır. Tavuk köftesi ile ilk defa denedim, bakalım beğenecek misiniz?
PİDELİ TAVUK KÖFTE
MALZEMELER
ÜZERİ İÇİN:
SOSU İÇİN:
SERVİS İÇİN:
YAPILIŞI: Köftesi için; bir kaba kıymayı, ekmek içini, yumurtayı, tuzu, karabiberi, kimyonu koyuyoruz ve yoğuruyoruz. Yoğurduktan sonra iki-üç saat buzdolabından dinlendiriyoruz. Hazırladığımız köfte harcından parçalar koparıp şekil veriyoruz. Köfteleri ızgarada kızartıyoruz. Tırnaklı pideleri küçük küçük kare şeklinde kesiyoruz. Domates sosu için; küçük bir tencerede domates salçasını, suyu, zeytinyağını pişiriyoruz. Servis tabağına pideleri yerleştiriyoruz. Pidelerin üzerine domates sosunu döküyoruz. Domates sosunun üzerine köfteleri yerleştiriyoruz. Tereyağını eritip köftelerin üzerinde gezdiriyoruz. Közlenmiş domates, biber ile süsleyip yoğurt ile servis ediyoruz.
ET SUYUNA SEBZE ÇORBASI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Kabuklarını soyduğunuz patates ve kuru soğanı iri parçalar halinde kesiyoruz. Kereviz sapını ince ince doğruyoruz. Zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırdıktan sonra karnabahar, patates, kuru soğan ve kereviz saplarını bir renk alana kadar soteliyoruz. Sotelenen sebzelere sıcak et suyunu ilave edip haşlıyoruz. Terbiye için; tereyağını ayrı bir sos tenceresinde eritiyoruz. Unu ilave edip kavuruyoruz. Soğuk sütü yavaş yavaş ilave ediyoruz. Tuz ve karabiber ekliyoruz ve blenderdan geçirerek servis ediyoruz.
FINDIKLI KEŞKÜL
MALZEMELER
ÜZERİ İÇİN:
YAPILIŞI: Öncelikle yarım su bardağı suya nişasta, pirinç unu, yumurta sarısını koyup çırpıyoruz. Bir litre sütü tencereye alalım ve şekeri ilave ediyoruz. Hazırladığımız nişastalı karışımı sütün içine döküyoruz. Muhallebi kıvamına gelince vanilya ve fındık tozunu ilave edip ocaktan alıyoruz. Kaselere isterseniz kuplara doldurabilirsiniz üzerini fındık ile süslüyoruz. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis ediyoruz.
Haber Kaynak : SABAH.COM.TR
"Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır."